Sunday, June 24, 2012

Dekat PadaMu

Tomorow is my birthday!!!!!Thanks for this long life ya Allah.
Wake up in the morning and i thought what have i done in the past 30 years?
What deed i have made in my life?and i only saw more sins that the deeds...
30 years in this life? am i make my mother and father happy?my sister happy?my relatives happy?my brother happy? my in laws happy? did my husband happy?and the MOST IMPORTANT, did Allah happy with me?this questions mark appear in my mind..

What have i done in the past 30 years?take a look of your self and take a look in my heart..perhaps they will be an answer for all the question..

Thanks ya ALLAH for the air that i breath and all of Your gift to me....

Wednesday, June 13, 2012

Rahmat Tuhan ...




Bangun dari tido mengingatkan betapa bertuahnya kita masih hidup di muka bumi Allah..menghirup udara di pagi hari..terlalu indah untuk ditafsirkan..kekadang hidup terasa terlalu menekan..tapi difikirkan balik lebih ramai yang diuji dengan pelbagai ujian , penyakit dan sebagainya..sedangkan aku sihat walafiat dan masih boleh bernafas dengan sempurna. .Aku makhluk Allah dan layak diuji...mengharapkan redha Allah untuk setiap kesabaran yang kutitipkan dalam setiap ujian...


(sumber dari amalnyaimar.blogspot)


Moga aku dan hubby akan sentiasa tabah menghadapi dugaan maha hebat ni...








aerobic workout

tekad dan azam untuk menguruskan badan yang semakin naik disebabkan pelbagai faktor ..hehehe..selain bersenam dihujung minggu bersama hubby, try gak aerobic workout yang diharap dapat memberi kesan yang mendalam (mencairkan lemak tayar spare yang betingkat2)..sape 2 yang nak cuba mehla try workout ...nak tergeliatlah perut kalo ikut ni...caiyok!!

saya try upload warm up jela ..yg aerobic workout xbleh sebab size beso sgt..

doakan saya istiqamah dalam melaksanakan routine ini....


First time try agak senak perut n trus rilek dulu...xle nak buat..just relax and nak layan seindah sakura la jap lagi...tapi terasa la gatal2 tang tummy n buttock tu..hehe..maknanya dah hampir berkesan aerobic ku ini..walau separuh jalan..atleast better do than never..

After maghrib.my next schedule nak menyambung penjahitan baju kurung yang ditempah oleh adik ipar ku..4 helai baju kurung and 2 blaus..moga kesihatan mengizinkan untuk menyambung penjahitan ( semalam sakit kepala teruk)..


caiyok!!!!

see u soon
video

( Sumber dari youtube)

Tuesday, June 12, 2012

My duty as a lecturer


SInCe a month student cuti,,boleh rest skit even short sem ade,,


MY first Flower


MY FIRST FLOWER

tHe first flower created by my own,,,hehhe
bolehla kan bagi amatur ni..bunga ni pelajar masa hadiri kursus jahitan langsir..so kalo langsir tu nak nampak cantik letaklah bunga comel ni tuk bagi lebih decorative..dulu tertnay 2 camne lah buat benda alah ni...

Monday, June 11, 2012

Its tuesday.....




semangat bekerja di pagi ini berbekalkan nasi goreng udang yang ku masak pagi tadi ( perencah free student bagi)...hehe
Hopefully today is much better than yesterday with my new spirit and enthusiasm for today,,,huhuhu..

sewing is passion

Lama tak mengupdate blog..
right now, was so busy with my sewing work and attend kursus menjahit,baru habis kursus asas jahitan langsir tahap 1..hehehe

so next week ade kursus jahitan beg plak,,xsabo nak buat bag lak..my ambition is to be the knowledgable person in sewing industry...huhu boleh capai ke?